Husacina u Galika aneb něco pro gurmány
|
Publikováno: 10. října 2007
|
Není vyloučeno, že se vydáte vykoupat se na některý z mnou tu zveřejněných výletů. Ať už třeba do vyhlášeného Veľkého Meďeru, či do méně "proslulé" Dunajské Stredy. Jisto jest jedno, že cestou byste neměli opomenout věhlasnou záležitost - a to vesničku Slovenský Grob, proslulé to středisko konzumace pečených hus.
A musím zde prohlásit, že se vyplatí si pár kilometrů zajet od hlavní trasy, protože zážitek z návštěvy je nezapomenutelný.
|
Vesnička Slovenský Grob leží hnedle vedle města Pezinok, neboli odhadem tak patnáct kiláků od Bratislavy. Rozhodně se vyplatí sem zajet, neboť se zde již více jak sto let pečou a hlavně jedí husy. I kachny, jak je libo. Jsou nádherně dozlatova upečené, křehoučké a voňavoučké. Podávají se tu tradičně s lokšemi, leč není problém i s knedlíkem. Vyrazili jsme do jednoho z více jak dvaceti zařízení, které se zabývá touto Bohulibou činností. Jeho jméno je "Husacina u Galika" a je to zařízení, které je celoročně otevřené. Na husu je potřeba se objednat, lze to vyrobit majlem na jejich stránkách. Je to krásná malá hospůdka, s venkovním bazénem pro hosty, klimatizací a ubytováním. To vřele doporučuji, není drahé a určitě se vyplatí. Fascinující je všudypřítomná vůně pečených husí. Nezapomenutelná vůně - lepší než Chanel č.5. :))
Prostudujte si jejich web a až pojedete se vykoupat, ušetřete si den navíc a pár korun a určitě se sem jeďte podívat. Jak jsem řekl, stojí to zato. Kdybych to měl ohodnotit hvězdičkami, tak jich dám plný počet pět a ještě jednu přidám navíc.
|
Počet komentářů: 0 Komentáře ... |
Autor: Pep@k |
Přečteno: 3811x |
|